Thursday, July 21, 2011

Tips till Svenska läsare, Chimärerna - ny svensk SF roman!


Som en del av er vet har jag ett litet bokförlag som heter Oddbooks. Vi har precis i dagarna släppt KG Johanssons nya roman, CHIMÄRERNA. KG's förra roman, Googolplex utsågs av Spektakulärt till årets sci-fi roman 2010! Läs mer här!

Chimärerna i korthet:

Sommaren 1962. Marilyn Monroe dör och misstankar mot Bröderna Kennedy växer sig allt starkare. På hösten upptäcker amerikanska spionplan sovjetiska kärnvapenmissiler på Kuba. Presidenten är hårt ansatt och krisen slutar inte som han hade tänkt sig. I en liten by i Norrbotten försöker människorna förstå vad som har hänt, och vad som kommer att hända.

Våren 1982. Efter ett attentat sitter Olof Palme i rullstol. Samhället har slagit tillbaka hårt mot terrorismen och Sverige håller gradvis på att förvandlas till en polisstat. Ungdomar försöker dämpa oron med sprit och droger men allting blir långsamt väre. En flicka med rötter i den Norrbottniska byn drabbas hårdast.

Nutid. Gymnasieläraren Martin blir pappa och går ut och firar. Han träffar en ung flicka som han snart hamnar i ett förhållande med. Flickan har udda intressen och Martin dras in i en häxkittle av sex och satanism. Han inser att han är på väg mot en katastrof men klarar inte att avsluta förhållandet. Martin försöker förtvivlat förstå om flickan menar allvar med sina teorier, eller om
alla hennes berättelser bara är fantasier...

En rekommenderad shop är www.kulturbutik.se som har den för 72 kr! Vi väntar fortfarande på att recension ska komma, men stöd gärna ett litet förlag med stora ambitioner - och dessutom stödjer ni också min kommande DVD utgivning :)

Är man sugen på mer så finns även novellsamlingen BÖGSKRÄCK, HBT + makabert = jävligt sant! Finns också för en spottstyver på www.kulturbutik.se!

Tack!

No comments: